425 elever tråkket til i «Skolenes sykkelstafett»

425 skoleelever fra mellomtrinnet – tråkket til med iver og lyst – så konglene spratt på Terningmoen!

Ved Terningen Arena ble «Skolenes sykkelstafett 2016» arrangert for syvende gang i Elverum.
425 elever fra seks Elverumsskoler deltok i skoletiden, med en upåklagelig innsats. Værgudene viste seg fra godsiden denne formiddagen og unnlot å slippe løs varslet nedbør med tordenvær attåt.
Etter målpassering var det flere syklister som hang over styret, hivende etter pusten, med et bredt smil om munnen. Som en 6.klassing fra Sørskogbygda sa:  «Dette var «heftig…».
– Det var litt slitsomt, men veldig gøy», sier en deltaker fra 7.trinn på Hernes skole. Både han og de andre syklistene opplevde rittet som morsomt og spennende. «Ekstra gøy blir det å komme hjem for å se sykkelritt på TV etterpå. Håper Edvald vinner Tour of Norway i dag!»

Mye moro

Arrangementet vokser for hvert år. Spesielt hyggelig er det at Sørskogbygda og Hernes skole stiller. De har en lang transportetappe tur/retur. Sentrumsskolene stiller som vanlig med mange lag. De fleste skolene ser på arrangementet som en kroppsøvingstime, hvor sykling blir en naturlig aktivitet på lik linje med fotball eller ski.  For at arrangementet skal bli den suksessen det er, er vi avhengig av forsvaret, CK Elverum og et voksenteam som brenner for sykling, på Vestad skole. «Vi hadde ikke klart dette uten lærerne på hvert trinn, som følger opp sine elever og lag. Det er også fantastisk å kunne få ta i bruk de fine arealene her ved Terningen Arena», sier lærer Raymond Tønsager. Forsvaret gjør en kjempejobb på forhånd med å  merke opp trassen, stile med lyd og sanitet. Ethvert arrangement er avhengig av en god speaker og Rønnaug Tveito Skille fra Vestad skole gjør en imponerende jobb! Hun har stålkontroll over hver av de 425 elevene som deltar.

Det handler om å delta og oppleve sykkelglede

Det var egne stafetter for hvert av de fire skoletrinnene, fjerde, femte, sjette og sjuende trinn. Etapper på i underkant av to kilometer ble unnagjort på raske 4 minutter. Lagene hadde dessuten utformet sine egne startnummer på sykkelstyret, med kreativ design, logo og farge. Dette har de hatt som oppgave i Kunst og håndverkstimer.

Det blir ikke kåret vinnere.  Arrangører håper en årlig Sykkelstafett for skoleelever i Elverum, kan bidra til rekruttering til sykkelsporten. De hyggelige tilbakemeldinger fra elever og voksne gjør nok at det blir mulighet til å delta på nytt, neste vår.

Bli med på trening: Speaker orienterte om CK Elverum sine treningstilbud for barn og ungdom. En appell fra arrangør; BLI MED PÅ SYKKELTRENING FREMOVER!

Raymond Tønsager

Sykkelkarusell (Sykkelskole): – Klikk her –

Bli medlem i CK Elverum:  – Klikk her –