RITT

*Denne nettsiden er under arbeid.

Ritt og sykkelsport er konkurransedyktige fysisk aktivitet ved hjelp av sykler. Det er flere kategorier innenfor sykkelsport inkludert landeveissykling , gang utprøving , cyclo -cross , terrengsykling , banesykling , BMX , og sykle speedway . Non – racing sykling sport inkluderer kunstnerisk sykling , sykle polo , freestyle BMX og terrengsykling prøvelser. Den Det internasjonale sykkelforbundet er verdens styrende organ for sykling og internasjonale konkurranse sykling hendelser . Sykkelløp er anerkjent som en olympisk sport. Sykkelritt er populære over hele verden, spesielt i Europa . Landene mest hengivne til sykkel racing inkludere Belgia , Danmark, Frankrike , Tyskland , Italia , Nederland, Spania og Sveits . Andre land med internasjonal klasse er Australia , Luxembourg, Storbritannia og USA .

Historie

Den første sykkelritt er populært holdt for å ha vært en 1200 meter løp på 31 mai 1868 på Parc de Saint – Cloud , Paris. Den ble vunnet av utflyttede engelskmannen James Moore som syklet en tre sykkel med jern dekk. Denne er nå utstilt på museet i Ely, Cambridgeshire, England . Den Det internasjonale sykkelforbundet ble stiftet 14. april 1900 Belgia, USA, Frankrike , Italia og Sveits for å erstatte den internasjonale sykkel Association , som hadde blitt dannet i 1892 , over en rad med Storbritannia , så vel som på grunn av andre problemer.

Landeveissykling

Landeveissykling involverer både lag og individuelle konkurranser. Det kan være en-dags ritt, etapperitt, og tempoetapper. Rittene foregår fra våren og gjennom høsten. Mange ryttere fra den nordlige halvkule tilbringe vinteren i land som Australia, for å konkurrere eller trene. Profesjonelle ritt spenner fra tre ukers «Grand Tour» etapperitt som Tour de France, Giro d’Italia og Vuelta a España i multi-dagers etapperitt som Tour de Suisse og Tour of California, til én dag «Classics» som Tour of Flanders og Milan-San Remo. Den lengste en-dags road race sanksjonert av USA Cycling er Lotoja som dekker de 206 miles (332 km) fra Logan, Utah til Jackson, Wyoming. Criteriums er løp basert på kretser vanligvis mindre enn en mil i lengde og noen ganger kjører for en angitt tid (60 min, 90 min, etc.) i stedet for en bestemt distanse. Criteriums er den mest populære formen for road racing i Nord-Amerika. I Belgia, kermesses er populære, single-dagers hendelser av vanligvis over 120 km. Samt landeveisløp hvor alle rytterne starte samtidig, er enkelte engangshendelser prøving og lagtempoen også holdt på road-baserte kurs.

Banesykling

Banesykling omfatter løpene som finner sted på spesialbygde baner eller velodromer. Det brukes spesielle banesykler. Banesykling er særlig populært i Europa. Sporten er og sterk i Australia, Japan og Storbritannia. Øvelsene er ganske mangfoldig og kan variere fra individuelle øvelser til gruppeaktiviteter , to- manns spurter , til ulike gruppe og fellesstart.

Cyclocross

Cyclo -cross oppsto som en sport for landeveissyklistene i løpet av sesongen for å variere treningen under de kalde månedene. Rittene foregår vanligvis høst og vinter (den internasjonale World Cup sesongen er september til januar). Rittene består av mange runder med en 2-3 km eller 1-2 mil fortau, skogkledde stier, gress, bratte bakker og hindringer som krever at rytteren må bære sykkelen enkelte strekker. Løp for senior kategoriene er vanligvis mellom 30 minutter og en time lang , avstand varierende avhengig av forholdene . Sporten er sterkest i tradisjonelle landeveissykling land som Belgia (Flandern spesielt) og Frankrike.

Terrengsykling

Terrengsykkel ritt arrangeres off -road og involverer moderat til høy grad av tekniske løyper. Det finnes flere varianter, hovedgruppene er lengre ritt på stier å grusveg og downhill. Konkurranser innen terrengsykling kan og foregå på rundbaner.

BMX

BMX foregår off-road. BMX, er en forkortelse for sykkel motocross og utføres på rundbaner på BMX sykler, enten i konkurranse BMX racing eller freestyle BMX , ellers generelt on- eller off -road rekreasjon. BMX begynte da unge syklister brukte motocross spor for gøy, racing og stunts. Etter hvert ble det utviklert spesialiserte BMX sykler og konkurranser.

Kilde: https://en.wikipedia.org/wiki/Cycle_sport , https://no.wikipedia.org/wiki/Banesykling