Høstavslutning Yngres avdeling

Helga 30.september til 2.oktober var 17 stk av ungdommene i Yngres samlet i Trysil for sesongavslutning.

Sammen med ungdommene deltok flere foreldre og noen søsken. Vi hadde leid en stor hytte der alle kunne være samlet, og på den måten ha det sosialt med hverandre både store og «små». I løpet av fredag ettermiddag kveld var alle samlet og fordelt på rom. Vi spiste pizza og snakket litt om planene for helga. Flere av ungdommene var ute og testet syklene samme kveld.

Lørdagen startet vi med felles frokost og deretter delte vi opp ungdommene i grupper ut i fra ønskene de hadde om aktiviteter. Alle gruppene hadde med seg voksne slik at vi hadde oversikt på alle ungdommene. Den første delen av lørdagen holdt de fleste til på sykkelsetet i Gullia, Magic Moose eller syklet Fjellrunden. CK Elverum ungdommene var ikke alene i Gullia, det ble etter hvert mange syklister i område, men det var aldri noe problem med plassen i stinettet. Det var syklister fra flere sykkelklubber å se, blant annet Son, Follo og Rye.

Etter lunsj gjennomførte vi rebusløp på sykkel. Ungdommene ble inndelt i lag, der vi blandet de yngste og eldste, gutter og jenter. Alle satte i gang med stor iver og motivasjon. Det var moro å se konkurranse instinktet våkne hos alle sammen. På kvelden hadde vi premieutdeling til beste laget, samt deltaker premie til alle. YC rør hadde sponset oss med håndklær til vinnerlaget og Sparebank 1 Hedmark gitt oss drikkeflasker til alle som deltok.Etter at vi var ferdige med rebusløpet, var definitivt ikke ungdommene ferdig med Gullia. Det ble mange hopp og gode sykkelopplevelser denne ettermiddagen. Ut fra det vi hørte fra ungdommen på kvelden hadde de hatt en fin dag, med mange artige opplevelser på sykkelsetet.

Da tacoen var fordøyd så samlet vi ungdommene for en gjennomgang av sesongen. Vi tok for oss sykkel treningene og opplegget til Bjørnar. Bjørnar fikk mange gode tilbakemeldinger på treningene, men også innspill om forandringer til neste sesong. Ungdommene deltok aktivt i evalueringen og her var det ikke bare de eldste som hadde meninger om hvordan sesongen hadde vært. Det kom tilbakemeldinger om at ungdommene gledet seg til treningene, de hadde lært noe nytt på hver trening og treningene var innholdsrike. Dette syntes jo Bjørnar og vi andre voksne var moro å høre. Vi snakket også litt om opplegget vi har hatt rundt enkelte ritt, her spesielt Ungdomsbirken på sykkel, da vi hadde med eget telt. Dette var ungdommene svært godt fornøyd med og ønsket at vi gjorde noe lignende neste år også.

Etter evalueringen med ungdommene samlet vi de voksne og gjorde det samme med dem. Det viktigste i evalueringen med de voksne var bekreftelsen fra dem om at ungdommene fortalte at de hadde det moro på sykkeltrening. Vi diskuterte en del rundt deltakelsen på ritt og motivasjonen til ungdommene for å delta på ritt. De voksen var enig i at vi har hatt en edruelig holdning til deltakelse på aktuelle ritt og at det aldri har vært noe krav til at ungdommene skulle delta på ritt.

På søndag var det mulighet for de som ønsket det å delta på ei økt med sykkelmekking. Dette var det Sindre Myrvold som sto for, og flere av ungdommene og foreldrene deltok på dette. Flere av ungdommene dro tilbake til Gullia på morgenen inntil Fjellekspressen åpnet. Da ble det heis opp til Skihytta og Magic Moose ned igjen. Nok en sti trasé som falt i smak hos både hos de unge og eldre. Noen valgte å sette bort sykkelen ut på dagen og fant vegen til bassenget på hotellet.

Vi samlet oss til felles lunsj og en avslutning på helga. Tilbakemeldingen fra både ungdommene og de voksne var at vi traff bra med samlinga, og at nøkkelen til suksess var at vi bodde på samme hytte alle sammen. Det gir en unik mulighet for ungdommene til å bli bedre kjent med hverandre, men også for foreldrene, for man skal ikke glemme foreldrene oppe i dette. Uten foreldre til å skru, kjøre og stille opp blir det vanskelig å få en sammen spleiset gruppe med ungdommer.

Det er farlig å trekke fram enkeltpersoner i denne sammenheng, men i forbindelse med høstavslutningen så må jeg nevne Birgit Strand og den jobben hun har gjort med å skaffe oss sponsorer. Birgit har vært rundt hos flere virksomheter, herunder butikker og mat produsenter, og fikk sponset utrolig mengder med mat til samlinga. Tusen takk Birgit for den jobben du har gjort!

asgeir konkurranse mekke-1 tobias yngres1eirik

Våre sponsorer:           

 • Nortura : Kjøttdeig og kjøttpølser
 • Polarbrød : Tynnbrød og polarbrød
 • KIWI Amfi : Fruktkurver
 • Spar Søbakken : Taco tilbehør
 • Orkla Foods : Syltetøy og påleggssalat
 • KIWI Glomma : Juice
 • Pizzabakeren : Pizzabunner
 • Håkon Camping : 1500,- kroner
 • YC rør : 6 stk Håndkle
 • Sparebanken1 Hed. : Drikkeflasker
 • Tone Maria Hansen : Egg

nortura-logo      polarbroed-en-perle-fra-norrland_billboard     orkla-foods pizzabakeren      spar_pc      sparebanken1      yc-ror     hakon-camping kiwiminiprisckelverum

 

 

Mvh,

Knut Ivar Ulfsbøl

Ansvarlig Yngres avdeling